5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (2024)

Heb je AirPods? Als dit het geval is, kunt u na de recente iOS 16-update hoogstwaarschijnlijk regelmatig verbindingsproblemen krijgen. Nou, mijn vriend, je bent niet de enige die dit vervelende probleem krijgt. Er zijn een aantal Apple-gebruikers die hierover klaagden. Bovendien worden gebruikers op het Apple-communityforum overspoeld met één vraag, namelijk:Waarom maken mijn AirPods geen verbinding met mijn iPhone?

Hoewel het een softwareprobleem is, hebben we nog steeds enkele oplossingen waarmee u dit probleem kunt oplossen. Als u dit probleem tegenkomt, lees dan de oplossingen die we hieronder hebben genoemd.

Waarom maken mijn AirPods geen verbinding?

Er kan van alles achter dit probleem zitten, maar een van de meest potentiële oorzaken waardoor dit soort fouten optreedt, is hardwareschade. U kunt echter ook compatibiliteitsproblemen met iOS tegenkomen als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw AirPods met uw iPhone.

Als u echter een Mac gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw Mac macOS Sierra of hoger moet gebruiken als u AirPods (eerste generatie) gebruikt. Voor iPhone moet deze echter op iOS 14 of nieuwer draaien. Laten we nu eens kijken naar de oplossingen als uwAirPods kunnen geen verbinding maken met uw iPhone.

5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (1)

Repareren dat AirPods niet werken en verbinding maken met iPhone/iPad

Er zijn veel gebruikers die onlangs met dit probleem zijn geconfronteerd. Maar u hoeft zich nergens zorgen over te maken, want we hebben enkele oplossingen die u kunnen helpen oplossen als het probleem met AirPods geen verbinding maakt. Dus als u ook met dit probleem wordt geconfronteerd, zorg er dan voor dat u deze oplossingen uitvoert:

Schakel Bluetooth en WiFi in/uit

5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (2)

De AirPods en iPhone zijn voornamelijk verbonden via Bluetooth en WiFi. Wanneer Bluetooth en WiFi niet werken op uw iPhone, zullen andere applicaties falen, niet uw AirPods.

Dus, heb je er last van?Bluetoothof WiFi-problemen? Eerst moet u de vliegtuigmodus in- en uitschakelen om Bluetooth en WiFi opnieuw te activeren.

WanneerVliegtuigmodusis ingeschakeld, schakelt uw iPhone automatisch alle draadloze verbindingen uit, inclusief Bluetooth en WiFi. Klik in het Controlecentrum van uw iPhone op deVliegtuigmodusknop om de vliegtuigmodus in te schakelen. Het wordt echter aanbevolen dat u 10-15 seconden wacht voordat u het uitschakelt.

Reset netwerk instellingen

Het is mogelijk mogelijk om het netwerkprobleem op te lossen door de netwerkinstellingen van uw iPhone opnieuw in te stellen. Het is gebleken dat verschillende AirPods Pro-gebruikers van deze oplossing hebben geprofiteerd. Hier zijn de stappen die u moet volgen als de AirPods-pop-up niet op de iPhone verschijnt. Hier zijn de stappen die u zullen helpen:

  1. Ga in eerste instantie naarInstellingen > Algemeen > iPhone overbrengen of resetten.
  2. Tik vervolgens opReset > Reset netwerkinstellingen > Reset netwerkinstellingenna het invoeren van de toegangscode. Wanneer uw iPhone opnieuw is opgestart, probeert u uw AirPods Pro opnieuw te koppelen.5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (3)

Start uw apparaat opnieuw op

De eenvoudigste en meest effectieve oplossing voor een softwarefout of een verzoek van een gebruiker, zoals het niet kunnen verbinden van uw AirPods, is het opnieuw opstarten van de iPhone.

  1. U kunt de volumeknop of de zijknop ingedrukt houden. Echter, zodra deschuifregelaar uitschakelenverschijnt, sleept u deze. Het kan tot 30 seconden duren voordat uw smartphone wordt uitgeschakeld nadat u de schuifregelaar hebt versleept.
  2. Schakel het apparaat vervolgens opnieuw in door op de knop te drukkenStroomknop.5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (4)

Laad uw AirPods op

5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (5)

Om volledig te kunnen profiteren van AirPods, moet u ze eerst opladen. In sommige gevallen werkt het niet omdat het de batterij wil sparen. Herkent uw iPhone uw AirPods? Als de batterij niet voldoende is, probeer hem dan een paar minuten rechtstreeks via het stopcontact op te laden en controleer hem dan opnieuw. Dit zal zeker worden opgelost als de AirPods geen verbinding maken.

Koppel uw AirPods opnieuw met de iPhone

Wanneer u een probleem ondervindt, zoals AirPods, kan geen verbinding maken met uw iPhone, dan is dit de beste manier om dit op te lossen. Volg deze stappen:

  1. Plaats de AirPods in de oplaadcassette. Plaats het deksel op de oplaadcassette en sluit deze. Zodra het deksel is verwijderd, is de oplaadcassette klaar voor gebruik.
  2. Ga op uw iPhone naar deInstellingenapp. Tik daarna op deipictogram naast uw AirPods om te vindenBluetooth.
  3. Kiezen omVergeet dit apparaaten bevestig. Als de instelknop van de behuizing niet oranje knippert, houdt u deze gedurende 15 seconden ingedrukt.
  4. Het is nu mogelijk om uw AirPods opnieuw te verbinden nadat u uw iPhone opnieuw hebt opgestart.5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (6)

Maak uw AirPods schoon

Als je AirPods en een oplaadetui hebt, gebruik dan een microvezeldoek om ze af te vegen. Als alternatief kunt u een wattenstaafje, doek of vloeipapier gebruiken. Als je plakkerig afval wilt verwijderen, pak dan een paar overtollige stukjes katoen van een uiteinde om een preciezer en zachter stuk gereedschap te maken.

5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (7)

Met een tandenstoker kun je de vuilresten verwijderen. Maar zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen van uw AirPods komt door een oplaaddoosje te gebruiken en spuitbussen of iets dergelijks te vermijden.

Update het besturingssysteem van uw apparaat

Deze aanbeveling heb je waarschijnlijk al eerder in een van onze vele artikelen gezien. Dat komt omdat verouderde software de hoofdoorzaak is van onze technische problemen. Bluetooth-connectiviteit is ook cruciaal voor de goede werking van uw AirPods.

Er is niets mis met het proberen van een update, ook al zijn softwareproblemen een veel voorkomend probleem bij beide Airpods. U kunt uw Apple-apparaat bijwerken door deze stappen te volgen:

  1. Open die van je iPhoneInstellingenen tikAlgemeen.
  2. Klik opSoftware-update.5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (8)
  3. U kunt er een downloaden en installeren als deze beschikbaar is.

Neem contact op met Apple-ondersteuning

Als laatste redmiddel om op te lossen als AirPods geen verbinding kan maken, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Apple. Bekijk het AirPods-gedeelte op hun officiële website. Ga naar het tabblad Audiokwaliteit om oplossingen te vinden. U kunt telefonisch of online contact met hen opnemen.

Enkele veelgestelde vragen

Is mijn AirPod-vloeistof beschadigd?

Wanneer u een AirPods-probleem ondervindt dat geen verbinding maakt, kunt u zich afvragen of vloeistofschade de oorzaak is. Je kunt de interne componenten van de top beschadigen door hem bloot te stellen aan regen of door erop te zweten.

Helaas zijn de AirPods niet voorzien van indicatoren voor vloeistofschade. Als je toppen worden blootgesteld aan vocht, kun je vloeistofschade oplopen. Apple raadt u aan ze naar de winkel te brengen en de vervangingsopties te bespreken als u zich zorgen maakt dat dit de oorzaak van uw problemen is.

Hoe weet ik of mijn AirPods nog steeds onder de garantie vallen?

Bezoek hun website om te zien of de garantie van Apple uw AirPods dekt. Op elke AirPod staat een serienummer, maar dit is extreem klein en moeilijk te zien vanwege het kleine formaat. Als uw AirPods in uw oor zitten en verbonden zijn, kunt u hun serienummer vinden in de Bluetooth-instellingen(zorg ervoor dat uw AirPods in uw oor zitten en aangesloten zijn).

  1. Het serienummer van uw AirPods kunt u vinden door op te tikken'i'pictogram naast hun naam.
  2. U moet uwserienummerop de website.

Opsommen

Dus zo doe je het als de AirPods geen verbinding maken met je iPhone. We hopen dat u uw AirPods nu kunt verbinden met uw iOS 16-apparaten. Reageer hieronder en laat het ons weten als u twijfels of vragen heeft.

GERELATEERDE GIDSEN:

  • Hoe u uw verloren AirPods of AirPod Case kunt terugvinden | Ik ben mijn AirPods kwijt!
  • Hoe u het probleem met het opladen van AirPods Case kunt oplossen
  • Verbind en koppel Airpods met een Windows 11 pc-laptop
  • Hoe AirPods-microfoon te repareren werkt niet Probleem
  • Hoe Airpod-meldingen uit te schakelen (voorkom dat Siri teksten leest)
  • Hoe op te lossen wanneer een AirPod niet werkt
5 manieren om te repareren dat AirPods niet werken en geen verbinding maken met iPhone of iPad (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6272

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.